УДОСКОНАЛЕННЯ АДМІНІСТРУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНУ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ В ПИТАННЯХ КОНТРОЛЮ ЗА ПОЖЕЖНОЮ БЕЗПЕКОЮ ОРГАНІЗАЦІЙ

Наталія Кривокульська

Анотація


Метою статті є формування рекомендацій щодо удосконалення адміністрування діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області в питаннях контролю за пожежною безпекою підприємств та установ.

Обґрунтовано необхідність удосконалення адміністрування діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області в питаннях контролю за пожежною безпекою підприємств та установ. Вказано причини, які зумовлюють потребу такого удосконалення. Наведено вимоги, які повинні ставитися до персоналу задля покращення адміністрування діяльності органу державної влади в питаннях контролю за пожежною безпекою підприємств та установ з урахуванням положень ситуаційного управління. Систематизовано причини, неналежного рівня забезпечення пожежної безпеки як в Україні, так і на рівні Тернопільської області. Розкрито суть, принципи управління пожежними ризиками в рамках впровадження ризикоорієнтованого підходу у контрольно-наглядову діяльність Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області.

Наукова новизна статті полягає у поглибленні теоретичних положень і розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення адміністрування діяльності органу державної влади в питаннях контролю за пожежною безпекою організацій.

Практична значущість статті полягає у можливості використання результатів авторських досліджень, репрезентованих у статті, і пов ’язаних з удосконаленням адміністрування діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області в питаннях контролю за пожежною безпекою підприємств та установ, у діяльності цього органу державної влади.


Ключові слова


орган державної влади; Державна служба України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області; адміністрування діяльності; контроль за пожежною безпекою підприємств та установ; ситуаційне управління; ризикоорієнтований підхід до управління.

Повний текст:

PDF>XML

Посилання


Андрушків Б. М. Основи менеджменту / Б. М. Андрушків, О. Є. Кузьмін. - Львів : «Світ», 1995. - 294 с.

Мельник А. Ф. Менеджмент державних установ і організацій: [навч. посіб.] / А. Ф. Мельник, А. Ю. Васіна, Н. М. Кривокульська / за ред. А. Ф. Мельник. - К.: ВД «Професіонал», 2006. - 464 с.

Дафт Р. Л. Менеджмент: Пер. c англ.. - СЛб.: Питер, 2000. - 832с.

Мескон М. Х., Альберт М., Хедоури Ф. Основы менеджмента. - М.: Дело, 1992. - 702с.

Файоль А., Эмерсон Г., Форд Г. Управление - это наука и искусство / А. Файоль, Г. Эмерсон, Г. Форд. Республика, 1992. - 352с.

Бодди Д., Пэйтон Р. Основы менеджмента: пер. с англ. / Под ред. Ю. Н. Каптуреского - СПб: Издательство «Питер», 1999. - 816с.

Положення про Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області [Електронний ресурс] Режим доступу: http://www.temopil.mns.gov.uа/content/polozennya.html

Білоус В. В. Ефективність діяльності органів державної влади [Електронний ресурс] Режим доступу: http://www.kds.org.ua/blog/efektivnist-diyalnosti-organiv-derzhavnoi-vladi

Пожежна безпека [Електронний ресурс] Режим доступу: http://ipoknuba.edu.ua/moodle/pluginfile.php/1362/mod_resource/content/1/Пожежна%20Безnека.pdf

Впровадження системи управління пожежною безпекою на підприємстві. - [Електронний ресурс] Режим доступу: http://firehelp.org.ua/puЫic/puЫic0005.php

Концепція вдосконалення наглядової діяльності у сфері пожежної безпеки на основі ризик-орієнтованого підходу [Електронний ресурс] Режим доступу: http://undicz.mns.gov.ua/files/2013/1/31/Koncepcia_21.01.13.pdf


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.