МЕТОДИКА РОЗМІЩЕННЯ ПРИДОРОЖНІХ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Людмила Семенюк

Анотація


У статті діагностовано проблеми вибору оптимального місця розміщення закладу ресторанного господарства трасового типу. Розкрито сутність та методику вибору оптимального розміщення закладів ресторанного господарства на автошляхах України, що є одним із найважливіших елементів досягнення стратегічних цілей компанії. Зроблено перехід від якісного аналізу оптимальності розміщення закладів харчування на автошлях України до кількісної оцінки факторів впливу та обґрунтованого вибору. Обгрунтовано створення системи підтримки прийняття рішення для вибору оптимального місця розташування майбутнього об’єкта. Проведено аналіз характеристики даної проблеми українськими науковцями та досліджено їх пропозиції щодо вирішення основних завдань правильного розташування підприємств-ресторанів трасового типу. Доведено важливість та необхідність визначення та опрацювання ключових аспектів розміщення даних закладів та їх вплив на прибутковість діяльності останніх. Запропоновано систему ключових факторів, що впливають на вибір місця розташування закладу ресторанного господарства мережі на автошляхах України. Проведено багатоаспектний аналіз діяльності підприємств ресторанного типу, що провадять свою діяльність на автошляхах України. Обгрунтовано важливість використання системного підходу до характеристики аналізованої проблеми. До запропонованих факторів подано алгоритми та формули їх визначення, доведено необхідність їх опрацювання. Покроково доведено, що поданий підхід до оптимального розміщення закладів ресторанного харчування на автошляхах України за допомогою моделювання є основою для створення системи підтримки прийняття рішення для вибору оптимального місця розташування майбутнього об ’єкта. Доведено вплив від проведення даних кроків на результативність діяльності підприємства та ведення ресторанного бізнесу.


Ключові слова


трасові ресторани; заклади ресторанного господарства на АЗС; вибір місця розміщення закладу ресторанного господарства трасового типу; фактори; що впливають на вибір місця розташування закладу ресторанного господарства мережі.

Повний текст:

PDF>XML

Посилання


Апопій B. B., Міщук І. П., Ребицький B. М., Рудницький С. І., Хом'як Ю. М. Організація торгівлі: Підручник; 3-тє вид. / за редакцією Апопія B. B. - K.: Центр учбової літератури, 2009. - 632 с. - [Електронний ресурс] - Режим доступу: http://wedingbook.com/book_225

Пробко B. І. Економіка міського господарства: навч. посібник для студ. вищ. навч. закладів. - 2-е вид., стер. - М.: Buдавнuчuй центр «Академія», 2008. - 160 с.

Kорсекин B. M, Свешников B. C., Мазараки А. А. Оптимизация размещения предприятий общественного питания. - K.: Техника, 1982. - 111с.

Kрачев А. Л. Логистика размещения торгових предприятий / А. Л. Kрачев // Автореф. на соиск. уч. ст. к.э.н. - СПб., 2004. - 19 с.

Кузьменко Ю. Г., Проектирование предприятий общественного питания: учеб. пособие / Ю. Г. Kузьменко, HP. Фукс. - Челябинск: Изд-воЮУрГУ, 2005. - 123 с.

Овикова H. B. Проблемы территориальной организации торгового обслуживания населения городов: автореферат на соиск. уч. ст. к.э.н. / H. B. Овикова. - Екатеринбург, 1995. - 25 с.

Петраков А. Bыбор места размещения ресторана. - [Електронний ресурс] - Режим доступу: http://www.restcon.ru/index.php/index.php?section=article&article_id=78G

Радченко Л. А. Организация производства на предприятиях общественного питания. Учебник. Изд. 6-е доп. и перер. - Ростов н/Д: Феникс, 2006. - 352 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.